Een bros zandkoekje met een volle smaak van de specerijen. Om te smullen! Ik kan er niet vanaf blijven. Voordat je op zondag een wandelingetje gaat maken, bak je deze eenvoudige koekjes als traktatie bij terugkomst. Je huis ruikt heerlijk en samen met warme chocolademelk zijn ze niet te weerstaan!
Batons met specerijen en amandel:
- 225g roomboter kamer temperatuur
- 80g bruine basterdsuiker
- 100g witte basterdsuiker
- 3g zout
- 25g ei (= een ½)
- 225g patent bloem
- ½ g gemalen kardemom gemalen
- ½ g gemalen nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 180°C boven en onder warmte. Roer de boter, zout en bruine en witte suiker tot alles mooi zacht is. Roer het geklutste ½ ei erdoor. Voeg de gezeefde bloem en specerijen toe en roer tot een glad beslag.
Doe het beslag in een spuitzak. Zorg voor een opening van 1 cm. Spuit kleine baantjes van 6cm lang op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de baantjes zit, want de koekje lopen tijdens het bakken uit. Strooi op elk koekje wat amandelschaafsel en bak ze in ca 13-15 minuten gaar.
No Comments