Bakken, Highlight, Koek, Kokos, Recept

Recept: kokosbollen, supersnel en lekker

13 november 2016

De Rotterdamse vrienden van Studio Draak vroegen me of ik speciaal voor hun volgers een leuk recept wilde bedenken. Ik maakte deze heerlijke kokosbollen. Ze zijn momenteel onwijs populair, superlekker en het wordt nog beter: ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken! In 30 minuten inclusief oventijd heb je deze heerlijke kokosbollen gemaakt.

Je kunt ze ook vullen met stukjes chocolade, rozijnen of noten. Varieer er lekker op los.

Kokosbollen
  • 125g kristalsuiker
  • 70g halfvolle melk
  • 40g kokosolie
  • 2 eieren (M)
  • 150g kokosrasp
  • merg van 1 vanillepeul

Verwarm de oven voor op 170°C (boven en onderwarmte).

Weeg de melk en suiker af in een steelpannetje. Zet het pannetje op het vuur en breng het geheel één keer aan de kook. Roer even wanneer de melk begint te koken, dat helpt de suiker goed oplossen. Tik de twee eitjes in een beslagkom los. Snijd de vanillepeul over de lengte door en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met de kokosrasp aan de eitjes toe en meng goed. Zet het vuur onder het steelpannetje uit als de melk hevig bubbelt. Voeg direct de kokosolie toe en wacht totdat deze gesmolten is. Het ziet er een beetje vreemd van kleur uit, maar trek je daar niets van aan. Giet de warme massa al roerend in de beslagkom en meng goed. Laat dit heel even rusten. Bedek intussen de ovenplaat met bakpapier en leg een ijsknijper klaar. Roer het beslag nog een keer goed door en maak met de ijsknijper mooie bolletjes op de bakplaat. Heb je geen ijsknijper? Geen probleem… met je handen maak je de mooiste rustieke kokosbollen 😉 Uit dit beslag haal ik 12 kokosbollen.

Je hebt voor deze bollen iets meer bovenwarmte nodig dan onderwarmte. Schuif de bakplaat daarom in de eerste ovenrichel boven het midden van de oven.

Bak ze in 20 minuten goudgeel gaar. Houd je van wat donkerder, laat de bollen dan 2-3 minuten langer in de oven. Schuif de bollen inclusief het bakpapier op een rooster en laat ze afkoelen. Laat ze niet te lang op het papier liggen, dan worden ze sneller klef. Vind je klef lekker, bewaar ze dan in een trommel en eet ze een paar uur later. Ik vind ze lauwwarm en nog knapperig het allerlekkerst!

Studio Draak. Geboortekaartjes, postkaarten en andere eigenwijze ontwerpjes om blij van te worden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply