Bakken, Koekjes, Recept, Signatuur Michiel

Recept: Rotterdamse moppies met specerijen

12 september 2016
Rotterdamse moppies

Bakken met smaak, net iets anders dan anders. Een beetje specerijen, de schil van een citrusvrucht, een snufje zout. Dat maakt jouw koekje echt lekkerder. Maak combinaties en durf te experimenteren. Vanille en gember samen in een cake bijvoorbeeld is echt onwijs lekker. Spatel een beetje gemalen kaneel door slagroom en voilà, de traditionele plak cake is omgetoverd tot een spannend gebakje.

Koekjes bakken, vaak met een simpel receptje maak je briljante koekjes. Check deze moppies:
  • 300 gram amandelspijs
  • 1 eidooier
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Rasp van 1 citroen
  • Snufje zout
  • 100g suiker om koekjes in te wentelen
  • 4g koek & speculaas specerijen

Verwarm de oven voor op 200°C boven en onder warmte. Meng het amandelspijs met de eidooier, het zout en de rasp van het fruit tot een egale bal ontstaat. Druk alle klonten in de amandelspijs glad. Rol een pil (staaf) van 3 cm doorsnee en snijd die vervolgens met een scherp mes in plakjes van 1,5cm breed. Meng de suiker met de specerijen en rol de plakjes hier doorheen. Zorg dat ze volledig bedekt zijn met suiker. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in ca. 9 minuten goudbruin en gaar.

Je maakt de suiker met specerijen niet op. Doe het in een lege jampot en gebruik het opnieuw! Ook lekker op de pannenkoek.

Wanneer ik wat eiwitten over heb, maak ik schuimpjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply