Dit ben ik

Michiel SloffNa een korte bakkersopleiding ben ik – Michiel Sloff – voedingsmiddelentechnologie gaan studeren. Je leert daar om te gaan met de magie van voedsel. Alle processen die het mogelijk maken om voedsel te bereiden en te conserveren. Eén van de bekendste technologen in de voeding is Louis Pasteur, die onder andere de pasteurisatie techniek heeft ontwikkeld. Mijn grootste passie ligt op het gebied van smaak. In het klein bedenken en groots uitvoeren! Ik werk daarom al ruim 11 jaar in de kruiden & specerijen.

Ik ben altijd blijven bakken en alleen al van de geur van een bakkerij krijg ik heimwee naar vroeger. Het bakken zit erin gebakken! Omdat ik zoveel met kruiden & specerijen werk, ben ik ze ook in mijn baksels gaan verwerken. En met succes! Een cake is geen neutrale cake meer, een koekje barst van de smaak, je slagroom wordt spannend en alles ziet er lekkerder uit! Ten minste, dat vind ik.

Wanneer je specerijen gebruikt, is dosering heel belangrijk. Je moet balans vinden en houden, combinaties maken of juist de eenvoud bewaren. Op michielsloff.nl kan je leren hoe je dat doet. Laat mij jou inspireren om te bakken met smaak!