Bakken, Contest, Heel Holland Bakt, Highlight

Mijn deelname aan Heel Holland Bakt.

21 juli 2016
Heel Holland Bakt 2015

Ik bak bruidstaarten voor vrienden en familie. In 2014 bakte ik de taart voor Suus & Bas en toen is het gelazer begonnen. ‘Michiel, jij moet mee doen aan Heel Holland Bakt’. Echt niet, dacht ik. En ik bleef stellig nee zeggen.

In november vierde ik mijn 35ste verjaardag samen met mijn tweelingzus Femke. 35 is er een om te vieren, dus wij huurden een zaaltje. Een van mijn vrienden, die ik niet bij naam zal noemen, is handig met de computer en hij maakte een uitnodiging van omroep Max.

‘Beste Michiel, bedankt voor jouw aanmelding! Wij willen jou graag uitnodigen voor de eerste auditie’. Volle zaal, iedereen enthousiast, geen weg meer terug.

Inmiddels was ik meer enthousiast geworden en had ik redelijk last van iets dat groepsdruk heet. Invullen en versturen!

Een tijdje later werd ik gebeld door het team van Heel Holland Bakt. ‘Hoi Michiel, wij hebben jou aanmelding ontvangen en je sprong er wel uit!’ Deze telefonische auditie duurde ongeveer drie kwartier. ‘Als je door bent naar de volgende ronde hoor je dat volgende week’. De spanning steeg. Een paar dagen later ging de telefoon en ja hoor, ik mocht naar Hilversum! Met twee taarten en een glimlach rolde ik door naar de bakauditie bij Robèrt. Toen kwam er nieuws wat mij heel blij maakte. Ik was één van de tien bakkers van Heel Holland Bakt 2015!

Heel Holland Bakt is het leukste wat ik ooit heb gedaan, ik had het voor geen goud willen missen!

Bekijk mijn fragmenten en die van alle nieuwe kandidaten.

Met dank aan:  Omroep MAX  |  Heel Holland Bakt

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply